ΜΕΝΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ


Τρία σώματα, πόσα χρώματα;

Ζωγράφισε τον τρισώματο δαίμονα και δημιούργησε το δικό σου έργο τέχνης.

Τι θα χρειαστείς:

- χαρτί

-μαρκαδόρους

-ξυλομπογιές

-κηρομπογιές

-μαλλί

-πολύχρωμα χαρτόνια

-ψαλίδι

-κόλλα

-λαδοπαστέλ

 Τρία σώματα, πόσα χρώματα;

 Εκτύπωσε τον τρισώματο δαίμονα όσες φορές θέλεις και άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη να δημιουργήσει διαφορετικά έργα τέχνης  με ένα από τα σπουδαιότερα εκθέματα του Μουσείου. Χρησιμοποίησε μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, νερομπογιές αλλά και χαρτόνια, μαλλί και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς για να δημιουργήσεις τον πιο ξεχωριστό δαίμονα. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τα έργα σου!

 

Τρία φτερωτά ανδρικά σώματα που καταλήγουν σε ουρές φιδιών μπλεγμένες μεταξύ τους; Μα πόσο τέλειος ακούγεται αυτός ο τρισώματος δαίμονας! Στα χέρια του κρατάει σύμβολα των τριών στοιχείων της φύσης: ένα πουλί για τον αέρα, το κύμα για το νερό και τη φλόγα για τη φωτιά, ενώ οι φιδίσιες του ουρές συμβολίζουν το τέταρτο στοιχείο, τη γη! Και μη σε ξεγελά! Κάποτε, πάνω στο αέτωμα του πρώτου μεγάλου ναού της θεάς Αθηνάς, που χτίστηκε στην Ακρόπολη, ήταν τρομαχτικός. Σήμερα όμως είναι πολύ αγαπητός! Το πονηρό χαμόγελο κάτω από τα χρωματιστά γένια του έχει ξετρελάνει τους επισκέπτες του Μουσείου.
Αυτός λοιπόν, το αστέρι των δαιμόνων, είναι δικός σου για να τον εκτυπώσεις και να τον χρωματίσεις με ό,τι, όποια και όσα χρώματα επιλέξεις. Άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου να δημιουργήσει τον πιο ξεχωριστό τρισώματο δαίμονα. Εμείς σου δίνουμε μερικές ιδέες για να κάνεις αυτή τη μορφή ακόμα πιο τέλεια...

Eκτύπωσε τη δραστηριότητα.
1

Εκτύπωσε τον τρισώματο δαίμονα.

2

Χρησιμοποίησε μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κηρομπογιές ή λαδοπαστέλ για να χρωματίσεις τον τρισώματο δαίμονα.

3

Δοκίμασε με δαχτυλομπογιές ή νερομπογιές.

4

Χρησιμοποίησε τα ξύσματα των παλιών σου μολυβιών για να δώσεις ένα ανάγλυφο εφέ στον δαίμονα.

5

Διάλεξε ό,τι έχει απομείνει από κουβάρια μαλλιού ή παλιές κλωστές και κορδέλες διαφορετικού χρώματος και κόλλησέ τες πάνω στο σχέδιο.

6

Κόψε και κόλλησε χρωματιστά χαρτιά στο σχέδιο του δαίμονα.